Ministar Krstičević obišao HS Produkt iz Karlovca

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima danas je, u petak 13. siječnja 2017. godine, obišao HS Produkt d.o.o. iz Karlovca, hrvatsku tvrtku za proizvodnju oružja.

Ministra Krstičevića su vlasnici tvrtke, Ivan Žabčić i Marko Vuković, proveli kroz proizvodne pogone tvrtke, gdje su mu prezentirali proizvodni asortiman i proces proizvodnje. Direktor Željko Pavlin upoznao je ministra s rezultatima poslovanja te s potencijalima i izazovima u budućnosti.

Po završetku posjeta ministar Krstičević je rekao kako je zadovoljan što se kao potpredsjednik Vlade i ministar obrane mogao uvjeriti u mogućnosti i vrhunske dosege hrvatskoga gospodarstva. „Vidimo ovdje kod vas što sve može hrvatska pamet i hrvatska inicijativa. Drago mi je što Ministarstvo obrane, Oružane snage i tvrtka HS Produkt imaju dugogodišnju uspješnu suradnju“, istaknuo je ministar obrane.

Osim po proizvodnji poluautomatskih pištolja, HS Produkt je poznat i po proizvodnji jurišne puške VHS koja se nalazi u službenoj upotrebi u Ministarstvu obrane RH. Danas je HS Produkt tvornica sa najmodernijim tehnologijama za proizvodnju pješačkog naoružanja te je jedna od tvornica sa najvećom proizvodnjom pištolja u svijetu.



Priopćenja