Čestitka ministra Buljevića srebrnom Stipanoviću

Ministar obrane Josip Buljević uputio je danas, u srijedu 17. kolovoza 2016. čestitku ugovornom pričuvniku Oružanih snaga RH - jedriličaru Tončiju Stipanoviću (klasa laser) na osvojenoj srebrnoj medalji na 31. Olimpijskim igrama, koje se od 5. do 21. kolovoza 2016. održavaju u Rio de Janeiru, Brazil.

"Poštovani Tonči, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i svoje osobno, čestitam ti na velikom uspjehu - osvojenom srebrnom odličju na Olimpijskim igrama. Posebnu vrijednost ova medalja krije u činjenici kako je to prva hrvatska olimpijska medalja u jedrenju. Ponosni smo da si pripadnik velike obitelji Oružanih snaga RH te ti želimo puno uspjeha u nastavku sportske karijere“, stoji u čestitci ministra obrane Buljevića.     

Tonči Stipanović je pripadnik Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada je, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postao djelatna vojna osoba.

4. ožujka 2015., potpisan je novi Sporazum o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj kojim su vrhunski sportaši uvedeni u ugovornu pričuvu OS RH.

 



Priopćenja