Čestitka ministra Buljevića zlatnoj braći Sinković

Ministar obrane RH Josip Buljević uputio je danas, 11. kolovoza 2016. čestitku ugovornim pričuvnicima Oružanih snaga RH,  veslačkom dvojcu, braći Martinu i Valentu Sinkoviću na osvojenoj zlatnoj medalji u dvojcu na pariće na 31. Olimpijskim igrama, koje se od 5. do 21. kolovoza 2016. održavaju u Rio de Janeiru, Brazil.

"Poštovani Martine i Valente, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i svoje osobno, čestitam Vam na veličanstvenom rezultatu - osvojenoj zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama. San je svakog sportaša popeti se na pobjedničko postolje na Olimpijskim igrama, ali samo oni najbolji i najuporniji uspiju u tome. Ponosni smo da su pripadnici velike obitelji Oružanih snaga RH  postigli ovaj veliki uspjeh, kojim ste na veličanstven način prezentirali Hrvatsku i hrvatski sport. Vjerujem da ćete svojim djelovanjem i svojim rezultatima u nama i dalje izazivati ponos, doprinoseći na svoj, sportski način, ugledu domovine“, stoji u čestitci ministra obrane Buljevića.

 

Valent i Martin Sinković pripadnici su Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada su, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postali djelatne vojne osobe.

4. ožujka 2015., potpisan je novi Sporazum o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj kojim su vrhunski sportaši uvedeni u ugovornu pričuvu OS RH.

 



Priopćenja