25. vojno redarstveno hodočašće u Lourdesu

Pripadnici Ministarstva obrane RH, Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH krenuli su danas, u utorak, 16. svibnja 2017. godine na 25. vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes koje se održava od 16. do 23. svibnja 2017. godine.

Na ovogodišnjem hodočašću pod geslom „Daruj nam mir“, a koje tradicionalno organizira Vojni ordinarijat RH sudjeluje oko 800 hodočasnika iz Hrvatske.

Prije polaska održana je sveta misa u Crkvi Sv. Križa u Sigetu koju je predvodio vojni biskup msgr. Jure Bogdan, a kojoj je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević rekavši kako ovo jubilarno 25. hodočašće možemo nazvati i "srebrnim hodočašćem". „Vjerujem da ćemo kao i svih prethodnih godina dostojanstveno i časno predstavljati naš hrvatski narod“ naglasio je ministar te poželio hodočasnicima sretan i ugodan put.

Zapovjednik ovogodišnjeg vojno-redarstvenog hodočašća je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, brigadni general Miroslav Kovač.

Hrvatski će se hodočasnici pridružiti ostalim sudionicima iz više od 50 zemalja na 59. Međunarodnom vojnom hodočašću vojski Europe i svijeta.



Priopćenja