Svečani ispraćaj 23. HRVCON-a u operaciju ISAF

U  vojarni 91. zrakoplovne baze "Pukovnik Marko Živković" na zagrebačkom Plesu danas, 4. ožujka 2014., održan je svečani ispraćaj 23. kontingenta Oružanih snaga RH u operaciju ISAF u Afganistanu.

U misiju odlazi 151 pripadnik OSRH,  te 22 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore.

U kontingent se ubraja i 23 pripadnika OSRH koji se već nalaze u operaciji u Afganistanu.
"Vi ste jedan od zadnjih kontingenata koje Republika Hrvatska upućuje u Afganistan jer tijekom ove godine operacija ISAF završava. Za očekivati je nastavak operacije Resolute Support, u kojoj očekujemo da ćemo nastaviti sudjelovati u izmijenjenim zadaćama", naglasio je , načelnik Glavnog stožera OSRH i ujedno izaslanik predsjednika RH,  general zbora Drago Lovrić.

Svima je poželio puno uspjeha u provedbi zadaća, te dodao kako od svih pripadnika očekuje da i dalje iskazuju odgovornost, profesionalnost te pružaju pomoć afganistanskom narodu.

Zapovjednik 23. HRVCON-a brigadir Mijo Validžić istaknuo je da pripadnici odlaze u operaciju u kojoj su njihovi prethodnici dosad bili prepoznati po profesionalnosti i uspješnom izvršavanju zadaća u multinacionalnom okruženju te naglasio da se to očekuje i od ovog kontingenta.

U 23. hrvatskom kontigentu sudjeluje i devet žena te dva pripadnika MUP-a.



Priopćenja