Održan 6. kup “Satnik Krešimir Ivošević”

Šesti kup "Satnik Krešimir Ivošević" u organizaciji Satnije za obuku vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević" Pukovnije Vojne policije održan je u vojarni "Pukovnik Milivoj Halar" u Dugom Selu u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine.

Objava Održan 6. kup “Satnik Krešimir Ivošević” pojavila se prvi puta na MORH.

U natjecanju u športskoj radnoj kinologiji devet natjecatelja takmičilo se u skladu s Pravilnikom za provođenje međunarodnih ispita za sportske radne pse i međunarodnog ispita za pse tragače Međunarodne kinološke federacije (Fédération Cynologique Internationale – FCI).

Desetnik Marko Berač, pripadnik Satnije za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” svojim je nastupom sa službenim psom Lary Issy Top pasmine njemački ovčar, postigao zapaženi rezultat na 6. kupu.

Ukupan pobjednik kupa bio je Robert Kresoja s psom Citra Beauty of the Beast, pasmine njemački ovčar.

Pehare i medalje uručili su zapovjednik Satnije za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” bojnik Željko Barbir i predsjednik Povjerenstva za športsku radnu kinologiju Hrvatskog Kinološkog Saveza Zdravko Kliček.

Potporu organizaciji i provedbi 6. kupa “Satnik Krešimir Ivošević” pružio je Hrvatski kinološki savez dok je Kinološko društvo Križevci bio suorganizator.

Održavanjem kupa “Satnik Krešimir Ivošević” čuva se sjećanje na preminulog satnika Krešimira Ivoševića, koji je bio je među prvim pripadnicima Vojne policije koji su u vojarni u Dugom Selu započeli ustrojavanje zaštitno-tragačke desetine i korištenje službenih pasa u postrojbama Vojne policije.

[See image gallery at www.morh.hr]

Objava Održan 6. kup “Satnik Krešimir Ivošević” pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica