Prezentacija simulacijskog sustava "MILES 2000"

Prezentacija komponenti simulacijskog sustava "MILES 2000", njegovih karakteristika, načina rada i održavanja održat će se u petak, 11. travnja 2014., s početkom u 9.00 sati u Središtu za borbenu obuku na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik“ u Slunju.

"MILES 2000 je simulacijski sustav za realističnu taktičku obuku postrojbi koji se temelji na ispaljivanju kodiranih laserskih zraka iz različitih vrsta oružja za izravno gađanje. Zahvaljujući GPS uređajima i drugim tehnološkim komponentama, sustav "MILES 2000" omogućuje zapovjednicima da na zaslonu prate svaki pokret i pucanj vojnika i borbenih vozila koji sudjeluju u vježbi.

Modernizaciju postojećeg sustava "MILES", nadogradnju novim komponentama i obuku provode djelatnici američkih tvrtki "Cubic" i "PeoSTRI" s pripadnicima Središta za borbenu obuku (SBO) Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" (ZOD) HKoV-a i pripadnicima Zapovjedništva za potporu.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate navedeni događaj te dođu u petak, 11. travnja 2014. godine na vojni poligon "Eugen Kvaternik", najkasnije do 8.15 sati.
 
Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na infor@morh.hr, najkasnije do četvrtka, 10. travnja 2014. do 16.00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću SBO ZOD HKoV-a, satnik Dražen Čulig, mob.: 091/8811-862.



Najave