Oružane snage RH obnovile zgradu Udruge "Zvjezdice" u Gunji

Prigodnom svečanošću u Gunji, danas su 29. rujna 2014. otvorene obnovljene prostorije društva osoba s invaliditetom "Zvjezdice" čije su aktivnosti usmjerene na brigu za djecu i mlade s posebnim potrebama.

Svečanosti su uz korisnike obnovljenih prostorija, djecu, roditelje, djelatnike i volontere te mještane Gunje, prisustvovali i izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Vesna Škulić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, načelnik GS OSRH general zbora Drago Lovrić, te drugi predstavnici OSRH, lokalne uprave i samouprave.

Riječ je o zgradi koja je teško oštećene u svibanjskim poplavama, a potpuno obnovljena zahvaljujući radu pripadnika Injženjerijske bojne Gardijske oklopno mehanizirane brigade HKoV-a. Također, velik dio sredstava kojima je omogućena obnova donirali su djelatnici Ministarstva obrane RH i OSRH-a. Radovi su trajali 67 radnih dana, a obuhvaćali su aktivnosti od rušenja i odvoza, pa do kompletne obnove građevine i njezine unutarnje i vanjske infrastrukture, kao i okućnice. Završetak radova službeno je proglašen nakon što su ministrica Opačić i general Lovrić presjekli vrpcu na ulazu u prostorije.

Izaslanica Predsjednika RH Vesna Škulić izrazila je zadovoljstvo  načinom kojim su pripadnici OSRH osmislili i realizirali projekt obnove koji mnogo znači za cijeli kraj nastradao u poplavama.

Potpredsjednica Vlade Opačić je napomenula da su OSRH u vrijeme poplava spasile mnogo ljudi i imovine, a sada i udrugu Zvjezdice koja može opet početi s radom. Istaknula je da su pripadnici MORH-a i OSRH-a odvojili dio svojih prihoda za projekt, a vojnici uložili veliku energiju i trud.

Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Drago Lovrić je rekao da su nakon poplava pripadnici OSRH dali svoj doprinos i u obnovi. Vojnici su dali maksimalan trud kod obnove doma unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima i završili posao na vrijeme, točno na dan Udruge Zvjezdice. Obećao je da će OSRH nastaviti raditi na projektima obnove i najavio rad na društvenom domu u Rajevom Selu.

Načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić napomenuo je da će ovaj posao mnogo značiti za mjesto jer je riječ o prvoj zgradi koja je potpuno obnovljena.

Predsjednica udruge Zvjezdice, Stjepanka Leporiz zahvalila je svima koji su sudjelovali u obnovi prostorija, a naročito postrojenim pripadnicima OSRH pod zapovjedništvom satnika Marka Strunje.



Priopćenja