Pripadnici OS Katara završili tečaj "Osiguranje i zaštita VIP osoba"

Završnom pokaznom vježbom u vojarni Croatia danas je, 26. rujna 2014. godine, 18 pripadnika Oružanih snaga Države Katar završilo tečaj „VIP Close Protection and Escort Security“ (Osiguranje i zaštita VIP štićenih osoba).

Obuku je od 9. do 26. rujna provodila Pukovnija vojne policije HkoV-a, dok je nositelj zadaće bila Služba vojne policije GS OS RH.

Svečanosti zatvaranja tečaja, uz predstavnike katarskog veleposlanstva, prisustvovao je zamjenik i izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH, viceadmiral Ante Urlić, koji je polaznicima podijelio certifikate. „Čestitam vam. Obuka je bila vrlo zahtjevna i na visokoj razini, a nadam se da ćete stečena znanja prenijeti na druge kolege u vašoj zemlji“, kazao je viceadmiral Urlić i pritom izrazio nadu da će se ova uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti. Zamjenik načelnika Službe vojne policije GS OSRH, brigadir Dražen Keser, također je čestitao polaznicima na usvojenom znanju i dodao da su u kratkom vremenu izvrsno savladali osnovne vještine osiguravanja VIP osoba, što su i pokazali na završnoj vježbi.


Polaznici Oružanih snaga Države Katar izrazili su zadovoljstvo provedenim tečajem i stručnosti provoditelja tečaja, pripadnika OSRH

Tijekom tečaja polaznici su prošli teorijski i praktični dio provođenja mjera i radnji prilikom osiguravanja štićenih osoba u mjestu i pokretu. U sklopu uvježbavanja osiguranja i vožnje provedene su terenske obuke i kondicione vježbe na javnim prometnicama, a svi prisutni pohvalili su stručni hrvatski instruktorski tim.

Tečaj je dio bilateralne suradnje Oružanih snaga dviju država te je Država Katar već pokazala interes za nastavkom suradnje u području obuke.



Priopćenja