Oružane snage RH na sanaciji poplavljenih područja Slavonije

U potpori civilnim institucijama i stanovništvu poplavljenih područjima Slavonije danas je, 2. lipnja 2014.,  angažirano 340 pripadnika Oružanih snaga RH.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije u suradnji sa Zdravstveno-veterinarskim timom angažirani su na izvlačenju lešina životinja u Gunji, te na prijevozu civila i timova za asanaciju na lokaciji Račinovci.

Bojna za nuklearno-biološko-kemijsku obranu (NBKO) provodi aktivnosti na dekontaminacijskim postajama „ZIB“ u Rajevom Selu i „Velebit“ u Gunji. Tijekom jučerašnjeg dana, do 19:00 sati na dekontaminacijskoj postaji „Velebit“ dekontaminirano je 295 motornih vozila i 538 osoba, 6 čamaca i 2 motocikla, dok je na dekontaminacijskoj postaji „ZIB“ dekontaminirano 230 motornih vozila, 455 osoba i 4 čamca.

Pukovnija veze u suradnji s vodom veze Gardijske oklopno mehanizirane brigade nastavlja s aktivnostima osiguranja komunikacijskih sustava za potrebe Protupoplavnih namjenski organiziranih snaga.

Iz vojarne „Kamensko“ Karlovac 4 m/v Zapovjedništva za potporu prevoze materijal („Bejli“ M-1) za potrebe izgradnje jednorasponog lansirnog mosta u Račinovcima.
Vod za opću logističku potporu ZzP-a nastavlja s pripremom i podjelom obroka u tri poljske kuhinje, kao i podjelom vode, te popunom pogonskim gorivom. Tijekom dana iz Državnih rezervi dopremit će se 50 000 litara ED goriva.
Na terenu su i pripadnici Pukovnije Vojne policije, koji obavljaju svoje zadaće na području Županje i okolice.



Priopćenja