General Lovrić posjetio vojnike u Slavoniji uoči Dana OS RH

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić posjetio je jučer, 27. svibnja 2014., pripadnike OS RH koji su angažirani na pomoći poplavljenim područjima i saniranju štete u županjskom kraju.

General Lovrić najprije je čestitao Dan OS RH i Dan HKoV-a pripadnicima Zapovjedno-operativnog centra pored županjske šećerane, kojim od jučer zapovijeda general bojnik Mate Pađen, zamjenik načelnika GS OSRH za operacije. General Pađen ukratko je upoznao načelnika s trenutnim stanjem na terenu te aktivnostima na kojima su angažirani pripadnici OS RH.

General Lovrić u svojem obraćanju nazočnim pripadnicima OS RH istaknuo kako Dan OS RH i HKoV-a ima, uz povijesno značenje, veliku simboliku za sve pripadnike OS RH, jer povezuje povijesni događaj otprije 23 godine i spremnost na žrtvu tadašnjeg naraštaja sa sadašnjim trenutkom u kojem pripadnici OSRH pomažu našem ugroženom stanovništvu. Poručio im je da i u ovom trenutku budu ponos naše Domovine i Oružanih snaga RH.

Nakon Županje, general Lovrić posjetio je pripadnike OS RH koji su angažirani na saniranju probijenog nasipa u Rajevu Selu, gdje se upoznao sa stanjem na poplavljenom terenu i radom inženjerijske postrojbe HKoV-a, koja podiže privremeni nasip na mjestu puknuć, a potom i vojnike koji rade na postaji za dekontaminaciji na izlazu iz Rajeva Sela.



Priopćenja