Malović i Pavić dočasnica i vojnik ožujka

U prostorijama Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske u zagrebačkoj vojarni „Croatia“ načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić danas je, 19. travnja 2013.,  primio skupnicu Valentinu Malović i razvodnika Miju Pavića, najbolju dočasnicu i vojnika OSRH za mjesec ožujak.

Za navedeno priznanje skupnicu i razvodnika je potvrdio Dočasnički odbor na razini OSRH. Skupnica Malović je pripadnica Vojnoobavještajne bojne HKoV-a i prva je žena koja je proglašena dočasnicom ili vojnikinjom mjeseca, dok je razvodnik Pavić pripadnik Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu.

Uz iznimne rezultate i profesionalnost koju pokazuje na dužnosti medicinske tehničarke, skupnica Malović je nominirana i zahvaljujući jednom konkretnom događaju. Naime, 5. je ožujka, vraćajući se kući iz postrojbe redovnom autobusnom vojnolinijskom relacijom, kod mjesta Zvečaj naišla na tešku prometnu nesreću u kojoj su sudjelovala dva civilna vozila. Odmah je, uz pomoć dvojice kolega,  pristupila pružanju neophodne prve pomoći teško ozlijeđenim trima osobama do dolaska civilne prve pomoći. Nadalje, skupnica se u drugoj polovici ožujka iskazala u osiguranju VOB-ove Obuke timova za dubinski nadzor u ekstremnim vremenskim uvjetima.

Razvodnik Pavić je tijekom ožujka više no uspješno obavljao svoju temeljnu vojničku dužnost, strijelca- vodiča pasa u okviru stražarskog osiguranja u Vojnoskladišnom kompleksu „Hrvatski ždral“ u Doljanima. Također, tijekom pirotehničkog pregleda kompleksa samoinicijativnim je dodatnim angažiranjem i naporom, koji je poduzeo odmah po sedmodnevnom obavljanju stražarske službe,  doprinio osiguranju svih uvjeta za sigurnu i propisnu provedbu pregleda.

Čestitajući najboljima, general Lovrić im je uputio najbolje želje u budućoj vojnoj karijeri. „Zahvaljujem vam što ste pokazali put drugima. Budućnost OSRH ovisi o ljudima poput vas i vašem radu, jer vi, vojnici i dočasnici, temelj ste i jezgra vojske“, zaključio je general.



Priopćenja