Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA 2013

Povodom održavanja druge po redu „Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije– ASDA“ u Splitu, održana je u utorak, 9. travnja 2013. godine konferencija za medije, na kojoj su aktivnosti ovogodišnje izložbe najavili pomoćnik ministra obrane Viktor Koprivnjak, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, komodor Rober Hranj te čelnik Provedbenog odbora izložbe "ASDA 2013", pukovnik Roman Mikulić.

Druga po redu međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme „Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija“ (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2013) održat će se od 24. do 26. travnja 2013. godine u Splitu, u Spaladium areni, pod pokroviteljstvom Vlade RH. Organizator izložbe, i ove je godine američka tvrtka TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa.

Na ovogodišnjoj izložbi vojne opreme i naoružanja očekuje se sudjelovanje preko 100 tvrtki iz regije i svijeta kao i dolazak visokih delegacija iz zemalja regije kojima će se pružit prilika da se upoznaju s najnovijim dostignućima na polju obrambene tehnologije, te mogućnost da se međusobnim susretima produbi vojno-tehnička suradnja.  

Ministarstvo obrane RH izrazilo je podršku projektu organiziranja ove Izložbe u Hrvatskoj u skladu sa željom za što značajnijim uključivanjem hrvatske vojne industrije na međunarodnom tržištu, a posebice u regiji.

Održavanjem druge po redu izložbe u Splitu, ona postaje tradicionalna manifestacija koja se uvrstila u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu.

Izložba i konferencija ASDA prvi je puta organizirana 2011. godine u Splitu, a dogovorom Ministarstva obrane i tvrtke organizatora iz SAD-a određeno je da će i 2013. godine grad Splitu ponovno biti domaćin, sa Spaladium arenom kao središnjim izložbenim prostorom, čime se ujedno pruža i mogućnost raspolaganja potrebnih sadržaja vojno pomorske baze u Lori. Na izložbi ASDA 2011. godine sudjelovalo je 138 izlagača (54 domaća i 84 strana izlagača) iz 23 zemlje. Izložbu je posjetilo 18 stranih delegacija, visokih dužnosnika zaduženih za obrambeni sektor ili za opremanje vlastitih oružanih snaga.

Predstavnici medija koji žele pratiti događanja tijekom održavanja "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije" od 24. do 26. travnja 2013. u Spaladium Areni u Splitu, svoj dolazak trebaju najaviti na e-mail Ministarstva obrane RH infor@morh.hr najkasnije do ponedjeljka 22. travnja 2013. godine.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, OIB, naziv medija, broj novinarske iskaznice i broj mobitela.

Više informacija o izložbi "ASDA 2013".



Priopćenja