Dan za medije međunarodne vojne vježbe "ŠTIT 17"

Na vojnom poligonu „Rt Kamenjak“ kod Premanture kraj Pule, u utorak, 11. travnja 2017., s početkom u 10:00 sati održat će se Dan za medije sa završnim prikazom međunarodne vojne vježbe "ŠTIT 17".

Planirano je da će završnom prikazu vojne vježbe "ŠTIT 17" nazočiti predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica obrane Republike Slovenije Andreja Katič i drugi visoki uzvanici.

Vojna vježba "ŠTIT" je vježba s najdužom tradicijom u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Održava se dvadeset treću godinu, a s obzirom da je u početku održavana dva puta godišnje, ovogodišnji "ŠTIT 17" bilježi svoju jubilarnu 30 provedbu. Od 2014. godine, u vježbi sudjeluju pripadnici Slovenske vojske, čime je "ŠTIT" dobio međunarodni status, a od 2015. godine  vježba "ŠTIT" nalazi se u NATO katalogu vojnih vježbi.

Cilj vježbe je prikazati i ocijeniti uvježbanost i osposobljenost postrojbi protuzračne obrane Slovenske vojske, Hrvatske kopnene vojske i Hrvatske ratne mornarice u djelovanju na ugroze iz zračnog prostora.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u utorak, 11. travnja 2017. na ulaz vojnog poligona "Rt Kamenjak" kod Premanture kraj Pule, najkasnije do 09:00 sati, gdje će biti osiguran parking za predstavnike medija.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak obavezno najave na email infor@morh.hr, najkasnije do ponedjeljka, 10. travnja 2017. do 14 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medijske kuće i br. mobitela.


 




Najave