Održana konferencija za medije povodom obilježavanja Oluje u Kninu

Konferencija za medije povodom svečanog obilježavanja 21. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja u Kninu održana je u ponedjeljak, 1. kolovoza 2016. u vijećnici Gradskog poglavarstva Grada Knina u Kninu, na kojoj su prisustvovali članovi Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja koji su predstavili tijek priprema i aktivnosti središnje svečanosti, koja će se održati 5. kolovoza 2016. u Kninu.

 

Predsjednik Organizacijskog odbora, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić tom je prigodom izvijestio da su na terenu predstavnici triju ministarstva, obrane, unutarnjih poslova i branitelja kao i Ureda predsjednice, Hrvatskog sabora te Grada Knina, koji na dnevnoj bazi koordiniraju pripreme kako bi se dostojanstveno i primjereno obilježila i ova obljetnica.

Također, zamjenik ministra obrane upoznao je prisutne s programom ovogodišnjeg obilježavanja 21. obljetnice operacije Oluja koja će se tradicionalno obilježiti u Kninu.

"Svečano podizanje državne zastave održat će se, već tradicionalno, na kninskoj tvrđavi. Nakon podizanja zastave krenut će svečani mimohod do Trga dr. Ante Starčevića. Kod Spomenika Hrvatske Pobjede "Oluja '95 državna izaslanstva položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, a Sveta misa za Domovinu služit će se u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta", rekao je Ivić.

 Zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić pozvao je branitelje iz cijele Hrvatske da dođu u što većem broju i da ovu obljetnicu proslave na dostojanstven način u čast svim poginulim suborcima.

Čelnik Provedbenog stožera, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mate Ostović izvijestio je kako će 550 pripadnika Oružanih snaga RH sudjelovati u organizacijskim i provedbenim aktivnostima, a više od 300 pripadnika OS RH sudjelovat će u svečanom mimohodu s Kninske tvrđave do Trga dr. Ante Starčevića.

Načelnik policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić osvrnuo se na sigurnosni aspekt i posebnu regulaciju prometa te istaknuo da će na svim prilazima gradu od policijskih djelatnika građani moći dobiti sve informaciji o mogućnosti parkiranja vozila i druge informacije. Također, ovom prigodom zamolio je građane za razumijevanje s obzirom da će na dan proslave u kraćim razdobljima u Kninu biti ograničeno kretanje te će na snazi biti posebna regulacija prometa.

Na kraju je gradonačelnik grada Knina Nikola Blažević pozvao sve građane da u što većem broju dođu u Knin u petak, 5. kolovoza te na taj način uveličaju ovu 21. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja.



Priopćenja