Sastanak ministra Krstičevića i veleposlanika NR Kine

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević primio je danas, u utorak, 9. svibnja 2017. u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine, Zhaominga Huoa.

Uvodno je ministar Krstičević zahvalio na dolasku izaslanstva ministarstva obrane Narodne Republike Kine na Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju - ASDA u Splitu u travnju ove godine te istaknuo veliki značaj izložbe za hrvatsko gospodarstvo i međunarodnu afirmaciju hrvatskih proizvođača namjenske industrije.

Ministar Krstičević je u nastavku upoznao veleposlanika Hua s programom i ciljevima Ministarstva obrane i Vlade RH u obrambenom sektoru, prvenstveno s ciljem izrade Strategije nacionalne sigurnosti te konceptom Domovinske sigurnosti, nakon čega je planirana izrada Strategije obrane i Vojne strategije, te nove zakonske regulative iz područja obrane. Također, planirano je uvođenje sustava Domovinske sigurnosti kako bi uvezivanjem sposobnosti svih državnih tijela pravovremeno i efikasno odgovorili na sigurnosne rizike i prijetnje.

Tijekom susreta obostrano su potvrđeni tradicionalno prijateljski odnosi između dvije zemlje, vrlo dobra bilateralna obrambena suradnja te je iskazan interes za nastavkom iste u više funkcionalnih područja.   
 



Priopćenja