Obilježena 19. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, u srijedu, 3. svibnja 2017. obilježena je devetnaesta godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Svečanoj komemoraciji prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sa suradnicima, obitelj Šušak i drugi državni dužnosnici.

Svečana komemoracija započela je okupljanjem visokih uzvanika kod glavnog ulaza na groblje Mirogoj te zajedničkom organiziranom hodnom kolonom do groba ratnog ministra Šuška, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće uz održavanje svečanog komemorativnog programa te pratnju Klape HRM-a "Sv. Juraj".

Tom  prigodom, ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako je ratni ministar obrane Gojko Šušak jedan od simbola Domovinskog rata i pobjedničke Hrvatske vojske. "Njegov doprinos u razvoju hrvatske vojske je nemjerljiv. Ponosni smo što smo imali ovakvog ministra, a u njegovu čast imenovana je i dvorana u Ministarstvu obrane", rekao je ministar Krstičević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved tom je prilikom naglasio kako je uloga ministra Šuška bila neizmjerno važna u stvaranje hrvatske države, u ratnim operacijama i stvaranju hrvatske vojske.

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.), koji je obnašao i dužnost ministra iseljeništva, bio je ratni ministar obrane od 1991. do svoje smrti. Jedan je od najbližih suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je dao velik doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske i stvaranju neovisne države Hrvatske

Sveta misa zadušnica služit će se u 18,00 sati u crkvi Bezgrešnog Začeća blažene Djevice Marije u aveniji Gojka Šuška u Zagrebu, a predvodit će je mons. Jure Bogdan vojni ordinarij u RH.



Priopćenja