Vojna vježba "Združena snaga 15"

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju i vojnom vježbalištu Hrvatske ratne mornarice u akvatoriju Dugog otoka, u utorak, 6. listopada 2015. održat će se združena vojna vježba Oružanih snaga RH pod nazivom "Združena snaga 15".

Za predstavnike medije bit će omogućeno praćenje vježbe na vojnom poligonu na Slunju, kojoj će prisustvovati ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić. 

Riječ je o pokaznoj vježbi bojnog gađanja u kojoj sudjeluju sve sastavnice Oružanih snaga RH: Glavni stožer, kopnene snage, ratna mornarica, zrakoplovstvo, logističke postrojbe, specijalne snage i dijelovi pristožernih postrojbi Glavnog stožera OS RH, u kojoj  sudjeluje više od 1000 pripadnika OS RH.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji dolaze osobnim prijevozom, da dođu u utorak, 6. listopada 2015.., na glavni ulaz vojnog poligona "Eugen Kvaternik" Slunj najkasnije do 10 sati, te da svoj dolazak najave na infor@morh.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, status (novinar, fotograf, snimatelj), naziv medija i broj mobitela.

Za predstavnike medija iz Zagreba koji nemaju osiguran prijevoz iz Zagreba do vojnog poligona na Slunju bit će organiziran prijevoz uz ograničen broj mjesta. Organizirani prijevoz planiran je iz Zagreba u utorak, 6. listopada 2015., u 8 sati s parkirališta ispred vojarne "Croatia", ulaz Sajmišna cesta, a povratak u Zagreb planiran je oko 16,00 sati. Stoga vas pozivamo, ukoliko ste zainteresirani, da nam svoju prijavu za prijevoz zbog organizacije dovoljnog broja mjesta, dostavite na e-mail infor@morh.hr, najkasnije do ponedjeljka, 5. listopada 2015. do 16 sati.

Osobe za kontakt su časnici za odnose s javnošću OS RH bojnik Branimir Gaćina Bilin, mob:  095 804 7833 i pukovnik Jure Stipić, mob: 098 860 385.



Najave