Svečana prisega 13. naraštaja kadeta na HVU

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) u Zagrebu u subotu, 19. rujna 2015. godine, s početkom u 10,00 sati, održat će se svečana prisega 13. naraštaja kadeta Oružanih snaga RH i obilježavanje početka akademske godine preddiplomskih sveučilišnih studija.

Svečanu prisegu položit će 85 kadetkinja i kadeta 13. naraštaja, od kojih je 73 kadeta 2. naraštaja vojnih sveučilišnih studijskih programa vojnog vođenja i upravljanje i vojnog inženjerstva, te 6 kadeta kandidtata za vojne pilote. Po prvi put u Republici Hrvatskoj svoje školovanje započinje i šest kadeta iz partnerskih zemalja Bosne i Hercegovine i Republike Kosova.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja da dođu u subotu, 19. rujna 2015., na HVU, Ilica 256b u Zagrebu, najkasnije do 9,45 sati te da svoj dolazak najave časniku za odnose s javnošću HVU-a, bojniku Zdravku Lovašenu na e-mail: zlovasen@morh.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, OIB i broj mobitela.

Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću HVU-a, bojnik Zdravko Lovašen mob: 099/250-2593.



Najave