Obuka za borbenog plivača kadeta OS RH, SAD i Poljske u Splitu

U vojarni "Sveti Nikola" u Splitu u utorak, 28. srpnja 2015. godine održat će se Dan za medije Tečaja za borbenog plivača kadeta, s početkom u 11,00 sati.

Tečaj zajedno provode Kadetska bojna Hrvatskog vojnog učilišta, Središte za obuku HRM-a i Zapovjedništvo specijalnih snaga, a polazi ga 14 kadeta iz Hrvatske, osam kadeta iz SAD-a i šest kadeta iz Poljske.

Tečaj je namijenjen kadetima Oružanih snaga RH viših godina studija, koji su svladali sveukupne obuke iz područja temeljnih vojnih i mornarskih vještina, ali i kadetima iz savezničkih i partnerskih vojnih akademija.

Riječ je o posebnom obliku obučavanja kadeta vještinama djelovanja i preživljavanja na moru koji objedinjuje napredne sadržaje svladavanja vodenih prepreka plivanjem i veslanjem, te dodatno razvija prethodno usvojene temeljne mornarske vještine. Ovom prigodom prezentirat će se neki od elemenata obuke, kao što su veslanje u gumenim čamcima, zatim provedba desanta na obalu, infiltraciju uz neprijateljsko područje kao i borbeno plivanje s puškom.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje obuke kadeta da dođu u utorak, 28. srpnja 2015. na ulaz kod kružnog toka kod Spaladium Arene u Splitu, najkasnije do 10,45 sati.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću Obalne straže HRM-a, bojnik Vladimir Škarica, mob: 099 502 7718.



Najave