Dan HKoV-a i doček 2. HRVCON-a iz Libanona u Karlovcu

U Karlovcu svečano obilježavanje Dana HKoV-a i svečani doček 2. HRVCON-a iz operacije potpore miru UN-a u Libanonu

Objava Dan HKoV-a i doček 2. HRVCON-a iz Libanona u Karlovcu pojavila se prvi puta na MORH.

U gradu Karlovcu će se u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine održati prigodni program povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana branitelja Karlovačke županije, te svečani doček 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu – UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon).

 

Dan Hrvatske kopnene vojske

Program svečanog obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana branitelja Karlovačke županije započet će u 8.30 sati polaganjem vijenca na Središnjem križu ispred Zapovjedništva Hrvatske Kopnene vojske, nakon čega će se održati misa u crkvi Presvetog Srca Isusova u Novom centru koju će predvoditi vojni kapelan velečasni Ivan Blaževac.

Svečana akademija održat će se u Domu Hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu, Marina Držića 4, s početkom u 10 sati.

Tijekom cijelog dana, od 9 do 22 sata, na Vunskom polju u Karlovcu, organiziran će biti taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na kojem će posjetiteljima biti prikazana tehnika te oprema i naoružanje Hrvatske kopnene vojske, uz prikaz pokaznih vježbi  te razna sportska natjecanja.

Program na Vunskom polju će se održati i u večernjim satima. Započet će u 19 sati nastupom zbora hrvatskih branitelja ”Petar Svačić”. U 19:30 sati nastupit će Klapa Ministarstva unutarnjih poslova Sveti Mihovil a u 20:15 sati koncert će održati Jazz Orkestar Hrvatske vojske i Klapa ”Sveti Juraj”.

 

Doček 2. HRVCON-a

Svečani doček 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu – UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) održat će se u vojarni “Kamensko” u Karlovcu, s početkom u 14:45 sati.

Pozivamo predstavnike medija da poprate cjelodnevni program obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana branitelja Karlovačke županije u gradu Karlovcu, te svečani doček 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu – UNIFIL.

 

Mediji

Predstavnici medija koji su zainteresirani za praćenje svečane akademije trebaju doći u Dom Hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu, Marina Držića 4, u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine najkasnije do 9.30 sati. Osoba za kontakt za medije je pukovnik Marinko Kuzman, časnik za odnose s javnošću Hrvatske kopnene vojske, mobitel: 091 128 7990.

Predstavnici medija koji žele popratiti svečani doček 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu – UNIFIL trebaju doći u vojarnu “Kamensko” u Karlovcu, u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine, najkasnije do 14:30 sati. Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću Inženjerijske pukovnije satnik Dražen Čulig, mob: 091 881 1862.

Molimo predstavnike medija da prijave svoj dolazak na e-mail infor@morh.hr, najkasnije do srijede, 29. svibnja 2019. do 18 sati, uz naznaku za koji događaj se prijavljuju, svečanu akademiju u Domu Hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu ili svečani doček 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu – UNIFIL.

Prijava treba sadržavati ime, prezime, medijsku kuću, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela.

 

PRELIMINARNI PROGRAM SVEČANOG OBILJEŽAVANJA DANA HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

  • 8:30 – Polaganja vijenaca i paljenje svijeća na spomen križu ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske
  • 9:00- 22:00 – Program povodom Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana branitelja Karlovačke županije – Karlovac, Vunsko polje (taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme, sportske aktivnosti, pokazne vježbe, podjela graha)
  • 9:00 – Sveta misa u crkvi Presvetog Srca Isusova
  • 10:00 – Svečana akademija u Domu HV “Zrinski” u Karlovcu
  • 16:00 – Podjela vojničkog graha

Vunsko polje

  • 19:00-19:30 – Nastup zbora hrvatskih branitelja “Petar Svačić”
  • 19:30-20:15 – Nastup Klape Ministarstva unutarnjih poslova “Sveti Mihovil”
  • 20:15 – Koncert Jazz Orkestra Hrvatske vojske i Klape “Sveti Juraj”

Objava Dan HKoV-a i doček 2. HRVCON-a iz Libanona u Karlovcu pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica