Obilježavanje 25. obljetnice operacije Zima – 94 u Splitu

Središnja svečanost 25. obljetnice operacije Zima-94, održat će se u petak, 29. studenoga u Splitu, u Domu general-bojnik Ivo Jelić

Središnja svečanost obilježavanja 25. obljetnice operacije Zima – 94, održat će se u petak, 29. studenoga 2019. godine u Domu general-bojnik Ivo Jelić u Splitu, s početkom u 11 sati.

Svečanom obilježavanju uz ratne zapovjednike operacije Zima, nazočit će i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane i ratni zapovjednik Zbornog područja Split Ante Gotovina, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara.

Operacijom Zima-94, koja je trajala 27 dana, poražen je neprijatelj i oslobođeno je područje ukupne površine 200 četvornih kilometara čime su stvoreni preduvjeti za daljnja djelovanja do konačnog oslobođenja okupiranih područja. Operacijom Zima-94 hrvatske su snage stvorile pozicijsku prednost za nastavak oslobađajućih akcija i operacija u završnoj fazi Domovinskog rata Skok 1, Bljesak, Skok 2, Ljeto ’95, Oluja, Maestral i Južni potez.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medije za praćenje središnje svečanosti da dođu u petak, 29. studenog 2019. najkasnije do 10.30 sati u Domu Hrvatske vojske “General-bojnik Ivo Jelić” u Splitu te da svoj dolazak prijave na e-mail: infor@morh.hr, najkasnije do četvrtka, 28. studenog do 20.00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske/osobne iskaznice i broj mobitela.

Objava Obilježavanje 25. obljetnice operacije Zima – 94 u Splitu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave