Kadet Matija Mršo primio posebno priznanje rektora Sveučilišta u Zagrebu

Polaznik 14. naraštaja kadeta smjera Vojno vođenje i upravljanje Kadetske bojne „Predrag Matanović“ kadet narednik Matija Mršo primio je posebno priznaje rektora Sveučilišta u Zagrebu

Polaznik 14. naraštaja kadeta smjera Vojno vođenje i upravljanje Kadetske bojne „Predrag Matanović“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) kadet narednik Matija Mršo primio je posebno priznaje rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa za postignut uspjeh na međunarodnom vojnom natjecanju „Military Sports and Shooting Challenge“ te kao jedan od najboljih pripadnika Kadetske bojne.

Priznanje mu je uručeno 4. studenoga 2019. godine na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu u prigodi „Dies Academicus“ Dana Sveučilišta u Zagrebu.

Svečanosti dodjele nagrade nazočio je zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen, načelnik katedre Pomorskih operacija HVU-a u Splitu kapetan bojnog broda Boris Kero, voditelj studija Vojnog pomorstva, kapetan bojnog broda Luka Mihanović i zapovjednik Kadetske bojne „Predrag Matanović“ satnik Hrvoje Šimleša.

narednik Mršo i general-bojnik Pađen
Polaznik 14. naraštaja kadeta smjera Vojno vođenje i upravljanje Kadetske bojne „Predrag Matanović“ HVU-a kadet narednik Matija Mršo primio je posebno priznaje rektora Sveučilišta u Zagrebu | Foto: HVU

U srpnju 2019. na natjecanju „Military Sports and Shooting Challenge“ koje je održano u Hamburgu u Saveznoj Republici Njemačkoj u izazovnoj konkurenciji više zemalja, kadet Mršo ostvario je izvrstan rezultat te osvojio zlatnu značku izvrsnosti i njemačku zlatnu sportsku značku.

U rujnu 2019. sudjelovao je na vojnom natjecanju „All rounder“ u Slovačkoj gdje je također postigao vrlo zapažene rezultate.

Kadet narednik Matija Mršo više je puta pohvaljivan za postignute rezultate u radu od strane zapovjednika HVU-a. Pokazuje izvrstan stupanj razumijevanja temeljnih načela vođenja, zapovijedanja i upravljanja vodom. U ulozi zapovjednika voda odlično se snalazi i vrlo je samostalan u radu uz minimalnu nazočnost instruktora. Ljudske i vojničke osobine u obavljanju svakodnevnih zadaća, kao i funkcioniranje u skupini su iznimne. Odgovornost prema dužnosti, vojnoj stezi i dodijeljenim materijalno-tehničkim sredstvima izuzetno je visoka, a odnos prema nadređenima, kao i kolegama kadetima je besprijekoran. Kadet Mršo konstantno ulaže trud u usvajanje novih znanja koja teži primjenjivati u praksi, a tjelesne sposobnosti su mu na odličnom nivou. U Pripremnom kampu 17. naraštaja sudjelovao je kao obučavatelj počasnog postroja zahvaljujući izvrsnom poznavanju vježbovnih radnji i postupaka.

Objava Kadet Matija Mršo primio posebno priznanje rektora Sveučilišta u Zagrebu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja