Ministar Krstičević odao počast Josipu Briškom

Ministar obrane Damir Krstičević i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga položili su vijenac na grobu skupnika Josipa Briškog

Povodom blagdana Svih svetih, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, posebni savjetnik ministra Božo Kožul, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Drago Matanović, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga su u četvrtak, 31. listopada 2019. položili vijenac i zapalili svijeće na posljednjem počivalištu skupnika Josipa Briškog na mjesnom groblju u Sesvetama.

Skupnik Josip Briški preminuo je 24. srpnja 2019. od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. U ovoj prigodi ministar Krstičević i pripadnici Hrvatske vojske prisjetili su se Josipa Briškog i podsjetili na skupnikovu profesionalnost, hrabrost i plemenitost.

Ministar Krstičević odao počast Josipu Briškom| Foto: MORH / J. Kopi

“Hvala našem dragom Josipu što je živio i borio se za iste one ideale za koje su se borili i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu. Položivši svoj život za očuvanje mira, ubrojio se među najbolje. Zauvijek će biti u mislima i srcima svakog hrvatskog vojnika”, rekao je ministar Krstičević.

General-pukovnik Drago Matanović u ovoj prigodi istaknuo je kako je skupnik Briški ostavio trajan znamen u Hrvatskoj vojsci. “Njegova profesionalnost, čovječnost, odanost postrojbi i Domovini, žrtva koju je podnio obnašajući svoju dužnost, nikada neće biti zaboravljena”, poručio je general Matanović.

Objava Ministar Krstičević odao počast Josipu Briškom pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja