Održana misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje

Izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na misi zadušnici za sve poginule i umrle hrvatske branitelje povodom blagdana Svih Svetih

Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, u crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu održana je u srijedu, 30. listopada 2019. godine misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Misnom slavlju nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima, hrvatski branitelji, članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata, pripadnici Hrvatske vojske, obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Na misi zadušnici, uz izaslanstva MORH-a i OS RH, sudjelovali su pripadnici Počasno-zaštitne bojne i svečanog postroja MUP-a te Klapa HRM-a “Sveti Juraj”.

Održana misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje | Foto: MORH / T. Brandt

Svetu misu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo koji je u svojoj propovijedi kazao kako se danas prisjećamo svih onih koji su svoje živote položili za domovinu.

“Njihove žrtve obvezuju nas da ne klonemo i ne popustimo pred napastima, da ne odustanemo od vjere i činjenja dobra!”, poručio je kazavši kako uspomene na njihova djela zauvijek nosimo u našim srcima.

Nakon mise zadušnice, izaslanstva su položila vijenac i zapalila svijeće ispred spomen-obilježja “Pieta Croatica”.

 

Objava Održana misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja