Primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku HRM-a

U vojarni “Admiral flote Sveto Letica Barba” u Splitu je u srijedu, 30. listopada 2019. održana svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika Središta za obuku Hrvatske ratne mornarice. Dosadašnji zapovjednik Središta za obuku HRM-a kapetan bojnog broda Ivan Vuković nakon osam godina na odlazi u mirovinu, a njegovu dužnost preuzima kapetan bojnog broda Hidajet Čobo. Nakon potpisivanja […]

U vojarni “Admiral flote Sveto Letica Barba” u Splitu je u srijedu, 30. listopada 2019. održana svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika Središta za obuku Hrvatske ratne mornarice.

Dosadašnji zapovjednik Središta za obuku HRM-a kapetan bojnog broda Ivan Vuković nakon osam godina na odlazi u mirovinu, a njegovu dužnost preuzima kapetan bojnog broda Hidajet Čobo.

Nakon potpisivanja zapisnika o primopredaji, u amfiteatru SzO-a održana je prigodna svečanost kojoj su uz pripadnike postrojbe nazočili zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ivo Raffanelli, načelnik stožera-zamjenik zapovjednika HRM-a komodor Damir Dojkić te čelnici ustrojstvenih cjelina HRM-a.

U ovoj prigodi, kontraamdiral Raffanelli zahvalio je kapetanu bojnog broda Vukoviću na nesebičnom trudu koji je uložio u napredak i razvoj SzO i HRM-a u cjelini, zaželjevši mu svako dobro te mnogo uspjeha u životu. Istaknuo je kako je kapetan Vuković časnik koji je ostavio neizbrisiv trag i doprinos na svim dužnostima koje je obnašao.

Primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku HRM-a
U vojarni “Admiral flote Sveto Letica Barba” u Splitu je održana svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika Središta za obuku HRM-a | Foto: HV / D. Mišić

Kapetan bojnog broda Hidajeta Čobu, zapovjednik HRM-a predstavio je prije svega kao svojeg školskog kolegu i najboljeg kadeta generacije.

“Riječ je o čovjeku koji će dati sve od sebe za daljnji razvoj Središta. Uz potporu sviju nas koja je nužna svakom novom zapovjedniku, ojačana i opremljena novim sredstvima i opremom, ova postrojba dobiva vjetar u leđa. Stoga, iskreno vjerujem u novog zapovjednika i budućnost SzO-a.”.

Kapetan bojnog broda Vuković u svojem obraćanju zahvalio je svima na sjajnoj suradnji tijekom proteklih osam godina.

Prisjetio se i svih svojih kolega s kojima je od 1991. godine pa sve do današnjeg dana gradio Hrvatsku ratnu mornaricu.

„U proteklih osam godina značajno smo podigli kvalitet obuke i doveli je na razinu na kojoj je danas. Uporedo sa razvojem sposobnosti HRM-a razvijalo se i Središte koje godišnje provede više od pedeset tečajeva, što je respektabilan broj i na to sam posebno ponosan“, naglasio je kapetan Vuković.

Kapetan bojnog broda Čobo se zahvalio svojem prethodniku na dobrodošlici, na izvanredno organiziranoj i provedenoj primopredaji dužnosti te na predanom osmogodišnjem radu i postignućima ostvarenim u Središtu za obuku.

Primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku HRM-a
Kapetan bojnog broda Hidajet Čobo | Foto: HV / D. Mišić

„Danas su pred nama neki novi sigurnosni izazovi i prijetnje, koji od nas zahtijevaju ne samo održavanje postojećih sposobnosti, već i usvajanje novih. Stoga sve vas koji na bilo koji način sudjelujete u procesu obuke, ovim putem pozivam na zajedništvo, ustrajnost u radu i neprekidno usavršavanje. To se posebno odnosi na pripadnice i pripadnike SzO HRM-a koji su nositelji tog procesa“, naglasio je kapetan Čobo. Zapovjedniku HRM-a zahvalio je na ukazanom povjerenju te naglasio kako je uvjeren da će njegovo znanje, stečena iskustva i sposobnosti biti dostatni da isto opravda.

Kapetan bojnog broda Hidajet Čobo u djelatnom sastavu HRM-a je od 1992. godine. Tijekom svoje vojne karijere obnašao je brojne zapovjedne dužnosti. Na dužnost zapovjednika SzO HRM-a dolazi s dužnosti zapovjednika 1. divizijuna Obalne straže RH.

Četiri puta je bio sudionikom operacija i misija potpore miru diljem svijeta. Višestruko je pohvaljivan i nagrađivan te je nositelj Spomenice Domovinskog rata, Spomenice domovinske zahvalnosti za pet godina i Reda hrvatskog pletera.

Objava Primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku HRM-a pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja