Ministar Krstičević položio vijence na zagrebačkom groblju Mirogoj

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana ministar Krstičević i general Matanović položili su vijence na grobovima heroja iz Domovinskog rata

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Anamarija Kirinić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović u srijedu, 30. listopada 2019. položili su zajedničke vijence u ime Republike Hrvatske i zapalili svijeće na Gradskom groblju Mirogoj.

Ministru obrane Damiru Krstičeviću i zamjeniku načelnika GS OSRH generalu Dragi Matanoviću u polaganju vijenaca, priključilo se izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada na čelu s Krešimirom Maretićem.

Izaslanstva MORH-a, Hrvatske vojske, Hrvatskog generalskog zbora te Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada, vijence su položila kod spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, grobu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, središnjeg križa Gradskog groblja Mirogoj te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana ministar Krstičević i general Matanović položili su vijence na grobovima heroja iz Domovinskog rata | Foto: MORH / T. Brandt

Krstičević: Životi hrvatskih branitelja temelj su hrvatske samostalnosti i neovisnosti

U toj prigodi, ministar Krstičević podsjetio je na sve one preminule i poginule hrvatske branitelje i ratne heroje koji su omogućili da danas živimo u slobodnoj i sigurnoj državi.
“Poneseni idejom i višestoljetnim hrvatskim snom o slobodi, nisu dvojili niti trenutka: Hrvatsku, hrvatske domove i budućnost trebalo je zaštiti pod svaku cijenu. Brojni su na tom putu žrtvovali svoje živote i upravo zato, nikada ne smijemo zaboraviti kako su upravo ti životi temelj naše samostalnosti i neovisnosti, temelj hrvatske države”, poruka je ministra obrane Damira Krstičevića.

Također, izaslanstva su vijence položila na grobovima ratnog ministra obrane Gojka Šuška, stožernog generala Petra Stipetića, stožernog generala Zvonimira Červenka, stožernog generala Martina Špegelja, generala zbora Imre Agotića, general-bojnika Gordana Čačića i legendarnoga hrvatskog pilota Rudolfa Perešina.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će u srijedu, 30. listopada 2019. u Zagrebu u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu s početkom u 14 sati nakon čega će izaslanstva položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred spomen obilježja “Sveta Mati Slobode”.

Objava Ministar Krstičević položio vijence na zagrebačkom groblju Mirogoj pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja