U galeriji „Zvonimir“ izložba karikatura članova HDK-a

Na izložbi, koja se tradicionalno održava već 34 godine, bit će izloženo 150 radova

U galeriji Ministarstva obrane „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 15. listopada 2019., s početkom u 18 sati bit će otvorena Godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista.

Na Godišnjoj izložbi karikatura članova HDK-a društvo je ponovno iskoristilo priliku da predstavi veliki broj hrvatskih autora, one najpoznatije koji objavljuju karikature u dnevnom tisku, ali i one manje poznate široj hrvatskoj javnosti koji objavljuju karikature u lokalnim listovima ili vrijedno skupljaju nagrade na međunarodnim festivalima karikature.

Na izložbi, koja se tradicionalno održava već 34 godine koliko udruga i djeluje, bit će izloženo 150 radova.

Zaseban veći prostor ovogodišnje izložbe dobit će članice Hrvatskog društva karikaturista Nataša Rašović, Ana Gezi, Mila Lončar i Zrinka Ostović koje su na žalost njihovih kolega u velikoj manjini u društvu.

Izložbu prati katalog koji će osim sudionika dobiti i posjetitelji otvorenja izložbe.

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem promicanja karikature u Hrvatskoj kao i promicanja hrvatske karikature u svijetu. HDK tijekom godine organizira izložbe u brojnim hrvatskim gradovima, a jedna od najznačajnijih je međunarodni festival koji se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizirao po 24. puta, što je u svijetu karikature respektabilan broj. Također, hrvatska karikatura predstavljena je u inozemstvu, pa je tako počevši od 2011. godine HDK predstavilo svoj rad u Norveškoj, Francuskoj, Turskoj, Austriji, Belgiji, BiH i Crnoj Gori.

Izložba je za posjetitelje otvorena od 15. do 25. listopada 2019., a može se razgledati radnim danom u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.

Objava U galeriji „Zvonimir“ izložba karikatura članova HDK-a pojavila se prvi puta na MORH.



Najave