Dan uvaženih gostiju na međunarodnoj vojnoj vježbi “UDAR 19”

"UDAR 19" ove se godine prvi put provodi kao međunarodna vojna vježba u kojoj, uz pripadnike Hrvatske vojske, prvi put sudjeluju i pripadnici Oružanih snaga Republike Poljske

Dan uvaženih gostiju (Distinguished Visitors Day – DVD) na međunarodnoj vojnoj vježbi “UDAR 19” održat će se na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju u četvrtak, 3. listopada 2019. godine.

Cilj međunarodne vojne vježbe “UDAR 19” koja se provodi od 23. rujna do 4. listopada 2019. na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju, u kojoj sudjeluje više od 900 pripadnika, je jačanje interoperabilnosti između Oružanih snaga Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Poljske kroz zajedničku provedbu vježbe s bojevim gađanjem.

Vježba “UDAR 19” ove se godine po prvi put provodi kao međunarodna vojna vježba, u kojoj sudjeluju i pripadnici Oružanih snaga Republike Poljske s 5 borbenih vozila tipa ROSOMAK, a inače se provodi na godišnjoj razini kao vježba ojačane bojne Hrvatske kopnene vojske.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u četvrtak, 3. listopada 2019. na prijavnicu vojnog poligona “Eugen Kvaternik” na Slunju najkasnije do 9.45 sati te da svoj dolazak najave na infor@morh.hr najkasnije do srijede, 2. listopada 2019. do 16 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske satnik Mladen Barać, kontakt: 091/528 – 8912.

Objava Dan uvaženih gostiju na međunarodnoj vojnoj vježbi “UDAR 19” pojavila se prvi puta na MORH.



Najave