Ministar Krstičević u službenom posjetu Bugarskoj

U sklopu priprema za predsjedanje Hrvatske Europskom unijom, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević 2. i 3. svibnja  2019. godine boravi u službenom posjetu Republici Bugarskoj.

U bugarskom Ministarstvu obrane u Sofiji ministar Krstičević sastao se sa zamjenikom predsjednika Vlade i ministrom obrane Krasimirom Karakachanovim.


Također, u sklopu posjeta Bugarskoj ministar Krstičevič susreo se sa zamjenikom predsjednika Vlade Republike Bugarske Tomislavom Donchevim i predsjednikom Odbora za obranu bugarskog Parlamenta Constantinom Popovim, gdje su potvrđeni prijateljski odnosi Hrvatske i Bugarske. 
 
Ovo je prvi službeni posjet hrvatskog ministra obrane Bugarskoj nakon petnaest godina. 


 

Foto: MROH


 
Ministri obrane Hrvatske i Bugarske, Krstičević i Karakachanov potvrdili su odličnu suradnju dviju zemalja, koje su članice NATO-a i Europske unije i dijele slična stajališta. Najavili su i potpisivanje novog Sporazuma o obrambenoj suradnji. 
 
Krstičević je izrazio zadovoljstvo posjetom istaknuvši kako su dragocjena iskustva predsjedanja Europskom unijom koje je Bugarska podijelila s Hrvatskom. "Predsjedanje Europskom unijom predstavlja za Hrvatsku veliku odgovornost i izazov te su u tijeku intenzivne pripreme za predsjedanje 2020. godine. Fokusirat ćemo se na jačanje suradnje Europske unije i NATO-a, daljnje napore EU u području jugoistočne Europe te na nastavak provedbe EU inicijativa", rekao je ministar. Također Krstičević je istaknuo kako mu je drago što je Bugarska tijekom svog predsjedanja bila vrlo angažirana u poticanju konstruktivne rasprave o proširenju EU i problematici jugoistoka Europe.





Priopćenja