Odlikovanje SACEUR-u generalu zbora Curtisu M. Scaparrottiju

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović uručila je vrhovnom zapovjedniku Savezničkih snaga za Europu generalu zbora Curtisu Michaelu Scaparrottiju odlikovanje „Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović uručila je vrhovnom zapovjedniku Savezničkih snaga za Europu generalu zbora Curtisu Michaelu Scaparrottiju odlikovanje „Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“, prilikom službenog posjeta izaslanstva Vrhovnog zapovjedništva Savezničkih snaga Europe Republici Hrvatskoj u utorak, 23. travnja 2019. godine.

Odlikovanje je generalu Scaparrottiju uručeno za izniman doprinos u promicanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednica je istaknula kako se general zbora Scaparrotti tijekom svoje službe iskazao kao razborit i odan saveznik, ali i iskreni prijatelj Hrvatske.



Pod njegovim zapovijedanjem dodatno je učvršćen Savez, kao i strateško partnerstvo između Hrvatske i SAD-a, koje je jedan od temelja hrvatskog obrambenog sustava.

Odlikovanju u Uredu Predsjednice nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov uz predstavnike MORH-a i Hrvatske vojske te članove izaslanstva zapovjednika vojnih snaga NATO-a.

 

Priopćenja