Hrvatski inženjerci u UNIFIL-u pomažu lokalnoj školi

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta koji borave u operaciji potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu, uz redovite zadaće u okviru operacije UNIFIL, vrlo su angažirani i u CIMIC projektima pomoći lokalnoj zajednici

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta koji borave u operaciji potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu, uz redovite zadaće u okviru operacije UNIFIL, vrlo su angažirani i u CIMIC projektima pomoći lokalnoj zajednici.

Tako trenutačno na srednjoj školi u mjestu Chahabiya u području njihove zone odgovornosti postavljaju metalne zaštite na prozore, koje sami izrađuju u radionici u okviru baze Shama u kojoj borave.

Zapovjednik 2. HRVCON-a bojnik Siniša Šlibar obišao ih je tijekom izvođenja radova te istaknuo kako je to jedan od tri CIMIC projekta na kojem su angažirani pripadnici kontingenta i na kojem rade već četiri mjeseca, a radove bi trebali dovršiti do kraja svog boravka u operaciji.

"Naši su vojnici iznimno dobro prihvaćeni od lokalnog stanovništva, ali i u operaciji UNIFIL u sektoru Zapad, u kojem kao inženjerijska postrojba u okviru svojih nadležnosti osiguravaju nesmetano kretanje pripadnika snaga UNIFIL-a te pridonose njihovoj sigurnosti u bazama u kojima borave", istaknuo je bojnik Šlibar.



Ravnatelj srednje škole Ali Ibrahim Darwish zahvalio je pripadnicima 2.HRVCON-a na radovima koje izvode. "Snage UNIFIL-a su ovdje da nam osiguraju mir i sigurnost, UNIFIL šalje poruku mira, a naša je zadaća da kao profesori naše učenike učimo tim vrijednostima. Ono što rade hrvatski vojnici u našoj školi uvelike će pridonijeti sigurnosti naših učenika. Zahvaljujem hrvatskim vojnicima na učinjenom, sve je napravljeno vrlo profesionalno i korektno. Odradili su odličan posao", zaključio je ravnatelj.

U 2. HRVCON-u UNIFIL su 52 pripadnika, a u operaciji borave od sredine listopada 2018. godine. Smješteni su u bazi Shama i djeluju u zoni odgovornosti Sektora Zapad kao dio Bojne za borbenu potporu, a u sastavu brigade "Garibaldi" i pod zapovjedništvom talijanskih oružanih snaga.



Priopćenja