Pripadnici HRM-a ponovno angažirani na Marjanu u Splitu

Pripadnici HRM-a su 26. i 27. veljače 2019. pružili potporu Gradu Splitu na iznošenju drvne mase i sanaciji terena na području Park-šume Marjan u Splitu



Pripadnici Hrvatske ratne mornarice u utorak i srijedu, 26. i 27. veljače 2019. pružili su potporu Gradu Splitu na iznošenju drvne mase i sanaciji terena na području Park-šume Marjan u Splitu. Također, pripadnici Hrvatske vojske na sanaciji terena bit će angažirani i u četvrtak, 29. veljače.

Na poziv Stožera Civilne zaštite grada Splita, 30 pripadnika Hrvatske ratne mornarice angažirano je kao pomoć sanaciji zaraženih stabala alepskog bora od mediteranskog potkornjaka.

Uz pripadnike Hrvatske vojske, na terenu su angažirani i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe, Komunalnog poduzeća "Parkovi i nasadi" i Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjanom te aktivisti civilnih udruga.

Naime, riječ je o epidemiji mediteranskog potkornjaka na stablima u Park-šumi Marjanu u Splitu, a 5. veljače proglašena je izravna opasnost od nastanka elementarne nepogode.

Podsjetimo, Odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića pripadnici Hrvatske vojske pružaju potporu Gradu Splitu na iznošenju drvne mase i sanaciji terena na području Park-šume Marjan u Splitu.



Priopćenja