Krstičević s ministrima obrane Portugala i Kanade u Münchenu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u sklopu izaslanstva koje predvodi predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u sklopu izaslanstva koje predvodi predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji, koja se održava od 15. do 17. velječe 2019. godine.

Na marginama konferencije, ministar obrane Damir Krstičević održao je u petak, 15. veljače 2019. bilateralne sastanke s ministrom obrane Portugala Gomesom Cravinhom i ministrom obrane Kanade Harjitom Sajjanom.

Tijekom bilateralnog sastanka s ministrom obrane Portugala Gomesom Cravinhom, naglašeno je kako postoji obostrani interes za buduću obrambenu suradnju.

Ministar Krstičević najavio je skorašnje potpisivanje Sporazum o suradnji u području obrane koji će biti strateški i pravni okvir za daljnji razvoj odnosa na bilateralnoj razini.

Hrvatska i Portugal, zbog duge pomorske granice i obale, imaju prilike za razvoj suradnje u pomorskoj domeni, pogotovo u razmjeni iskustava Obalnih straža i u području borbe protiv požara.

Na marginama konferencije, ministar Krstičević je tijekom bilateralnog sastanka s ministrom obrane Kanade Harjitom Sajjanom naglasio kako je Kanada prijateljska i partnerska zemlja s kojom Hrvatska ima pozitivne odnose podsjetivši na obrambenu suradnju koja je bila najintenzivnija kroz od 2007. do 2012. godine, kada je kroz Military Training and Cooperation Program školovano 54 časnika OS RH: "Ovaj primjer je izvrstan doprinos razvoju hrvatskih obrambenih sposobnosti jer su visoko školovani ljudi najvrjedniji resurs svake vojske".

Foto: MORH

Priopćenja