Ministar i načelnik u Zapovjedništvu specijalnih snaga

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima posjetili su u utorak Zapovjedništvo specijalnih snaga

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov sa suradnicima posjetili su u utorak, 23. listopada 2018. Zapovjedništvo specijalnih snaga u vojarni „Stožerni brigadir Ante Šaškor“ u Delnicama.

Izaslanstva MORH-a i OSRH-a položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na poginule na spomen obilježju u vojarni u Delnicama.

Prilikom posjeta Zapovjedništvu specijalnih snaga ministar obrane pripadnicima ZSS-a održao je prezentaciju o postignućima Ministarstva obrane i Oružanih snaga te prioritetima za 2019. godinu.

U svom obraćanju pripadnicima ZSS-a ministar Krstičević istaknuo je kako je Zapovjedništvo specijalnih snaga prva postrojba koju je posjetio nakon uspješno provedene vježbe Velebit 18 – združena snaga, što je dokaz da se radi o strateški vrlo važnoj postrojbi. Zapovjednika i pripadnike ZSS-a pohvalio je za sudjelovanje u združenoj vježbi, koja se od 13. do 15. listopada održavala na teritoriju cijele Hrvatske, kao i za organizaciju hodnje u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit poznatim planinarskim putem, Premužićevom stazom u ponedjeljak 22. listopada.

Foto: MORH / M. Čobanović

„Cilj hodnje na Velebit bio je da rukovodeće osoblje Ministarstva obrane i Oružanih snaga bude primjer svim pripadnicima Hrvatske vojske da žive sportski jer hrvatski vojnik mora biti fizički spreman", istaknuo je ministar te ujedno zahvalio pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga na organizaciji ove hodnje. Također, čestitao im je na uspješnoj provedbi zadaća, poručivši: "Svojim angažmanom dokazujete da ste vrhunska postrojba Hrvatske vojske".

General Šudnov također je čestitao svim pripadnicima ZSS-a na sudjelovanju u vježbi Velebit 18 – združena snaga, kao i na tome što uspješno obavljaju svoje redovne zadaće. „Uspješno ste se integrirali s mornaricom i zrakoplovstvom, a tijekom vježbe proveli ste vrlo kompleksne akcije“, zaključio je general Šundov.

Foto: MORH / M. Čobanović

Zapovjednik ZSS-a brigadni general Perica Turalija ministru Krstičeviću i načelniku Šundovu prezentirao je zadaće i aktivnosti postrojbe te je ministru uručio zahvalnicu Grada Delnica za pomoć koju su pripadnici Hrvatske vojske pružili lokalnom stanovištvu za vrijeme snježnog nevremena početkom ove godine.

Foto: MORH /
M. Čobanović

Priopćenja