Hrvatska vojska na hodočašću u Iloku

Svečanom svetom misom koju je predvodio vojni ordinarij u miru msgr. Juraj Jezerinac, u Iloku je proslavljen Dan grada i zaštitnika svetoga Ivana Kapistrana

Svečanom svetom misom koju je predvodio vojni ordinarij u miru msgr. Juraj Jezerinac, u Iloku je proslavljen Dan grada i zaštitnika svetoga Ivana Kapistrana. Na hodočašću je sudjelovalo više od tristo pripadnika Hrvatske vojske, predvođenih izaslanikom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH i načelnika GS OS RH brigadnim generalom Željkom Šikićem i zapovjednikom Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade brigadirom Mijom Validžićem, još jednom pokazujući povezanost s gradom Ilokom i njegovih stanovnika.

Na obilježavanju Dana grada sudjelovao je i Orkestar Hrvatske vojske, Klapa Sv. Juraj i Počasno zaštitna bojna koji su svojim programima uveličali ovaj dan.

Biskup Jezerinac u propovijedi je naglasio veličinu sv. Ivana Kapistrana, kao uzora u životu.

Uoči Dana grada izaslanstvo Hrvatske vojske predvođenih brigadnim generalom Željkom Šikićem, su gradonačelnici Iloka Marini Budimir predali prijenosna računala za potrebe dječjeg vrtića u Iloku, kao donaciju Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan".

Tom prigodom general Šikić je rekao: "Pripadnici Hrvatske vojske treću godinu zaredom sudjeluju u regionalnom hodočašću Osječkog dekanata Vojne biskupije povodom dana sv. Ivana Kapistrana, želja nam je da ovo hodočašće postane tradicionalno i da pripadnici Hrvatke vojske i građani Iloka u zajedništvu osnaže svoju vjeru i uspješno se nose s budućim izazovima".

Gradonačelnica grada Iloka Marina Budimir zahvalila je na donaciji izrazivši uvjerenje kako je suradnja i zajedništvo s Hrvatskom vojskom ono što nas jača u uvjerenju da ćemo ostvariti svoje ciljeve.

Jazz orkestar HV i Klapa HRM "Sv. Juraj" su u večer prije blagdana priredili koncert kao dar građanima Iloka.



Priopćenja