Ministar obrane Mađarske u posjetu Hrvatskoj

Ministar obrane Mađarske Tibor Benkő u pratnji izaslanstva stigao je u srijedu, 10. listopada 2018. u dvodnevni službeni posjet Republici Hrvatskoj i Ministarstvu obrane

Ministar obrane Mađarske Tibor Benkő u pratnji izaslanstva stigao je u srijedu, 10. listopada 2018. u dvodnevni službeni posjet Republici Hrvatskoj i Ministarstvu obrane, a svoj posjet počeo je odavanjem počasti hrvatskim žrtvama Domovinskog rata i mađarskim vojnicima poginulim u 1. svjetskom ratu na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane RH Damirom Krstičevićem.

Ministri obrane Hrvatske i Mađarske položili su vijence kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" i spomenika poginulima u 1. svjetskom ratu te kod spomen-ploče mađarskim vojnicima poginulima u 1. svjetskom ratu, kao i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tim činom dvojica ministara obrane i umirovljenih generala prisjetili su se svih koji su žrtvovali svoje živote za svoj narod i svoju domovinu.

Drugog dana posjeta, 11. listopada 2018. u Ministarstvu obrane sastat će se hrvatsko i mađarsko izaslanstvo predvođeno ministrima Krstičevićem i Benkom, nakon čega će razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske.

Nakon sastanka u MORH-u ministri obrane Hrvatske i Mađarske posjetit će vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku, gdje će se sastati sa zapovjednikom 93. zb i mađarskim polaznicima obuke na avionu Zlin-242-L.



Priopćenja