Ministar Krstičević na SIBAT konferenciji u Izraelu

Krstičević u Izraelu predstavio obrambenu industriju: "Imamo malu, ali snažnu obrambenu industriju koja je prepoznata na svjetskom tržištu"

Prvog dana službenog posjeta Izraelu, 1. srpnja 2018. potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je na konferenciji izraelske obrambene industrije u Tel Avivu u organizaciji SIBAT-a, Međunarodne uprave Ministarstva obrane Izraela za obrambenu suradnju.

Na konferenciji izrealske obrambene industrije ministar Krstičević predstavio je hrvatsku obrambenu industriju i govorio je o strateškoj suradnji Hrvatske i Izraela u kontekstu projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

Krstičević je tom prilikom istaknuo: "Hrvatska ima malu, ali snažnu obrambenu industriju koja je prepoznata na svjetskom tržištu. Pozicioniranje hrvatskih tvrtki dokaz je izvrsnosti hrvatskih proizvoda, što dokazuje i činjenica da su hrvatski vojnici u potpunosti opremljeni hrvatskim proizvodima i naoružanjem. Oružane snage i Ministarstvo obrane snažno podupiru razvoj hrvatske obrambene industrije. MORH nije samo potrošač, već i generator razvoja hrvatskih proizvoda. Vjerujem da će se i projektom nabave višenamjenskog borbenog aviona otvoriti poslovne prilike za hrvatske tvrtke."



Ovogodišnja SIBAT konferencija posvećena je tematici globalne sigurnosti i obrambene suradnje, a sudjelovalo je oko 700 predstavnika izraelske obrambene industrije i izraelskog Ministarstva obrane.



 

Priopćenja