Ministar Krstičević u Berlinu na prijemu povodom Dana državnosti

Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta, poručio je Krstičević Hrvatima u Njemačkoj

Prvog dana službenog posjeta Saveznoj Republici Njemačkoj potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s hrvatskim izaslanstvom iz MORH-a i Oružanih snaga RH, u utorak, 12. lipnja 2018., prisustvovao je prijemu u Predstavništvu savezne pokrajine Baden Wurtenberg u Berlinu održanom povodom Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske i pete obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Svečanom prijemu prisustvovali su i članovi Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, župan Zadarske županije Božidar Longin, predstavnici Hrvatske zajednice u Njemačkoj, predstavnici Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, zastupnici u njemačkom Bundestagu, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života u Berlinu i drugi gosti iz Hrvatske i Njemačke.

Tom prigodom ministar Krstičević u svom obraćanju izrazio je zahvalnost doprinosu Hrvata u dijaspori u borbi za neovisnost, pri čemu je istaknuo: "Ova Vlada brine o Hrvatima izvan domovine, a Strategija nacionalne sigurnosti prepoznala je to kao jedan od strateških ciljeva te je veliku pozornost posvetila Hrvatima izvan domovine. Drago mi je da sam imao prigodu susresti se s našim Hrvatima koji su ovdje u Njemačkoj."

U tom kontekstu ministar je Hrvatima u Njemačkoj čestitao predstojeći Dan državnosti te im poručio: „Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, hrvatske kulture i običaja“.



Priopćenja