Krstičević sa članovima Stalnog predstavništva RH pri NATO-u

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević susreo se danas, 7. lipnja 2018. s članovima Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri NATO-u koji unazad mjesec dana rade u novim prostorima Stalnog predstavništva RH u sklopu novog sjedišta NATO-a u Bruxellesu.



Ministar obrane je civilne i vojne predstavnike RH koji sudjeluju u radu niza Odbora Saveza upoznao s prioritetima u radu Vlade RH, posebno se osvrnuvši na područje obrane i nacionalne sigurnosti. Ministar obrane je detaljnije predstavio rad na strateškim dokumentima na području obrane i nacionalne sigurnosti najavivši i izradu novog Dugoročnog plana razvoja OS RH.

Obraćajući se djelatnicima, SPRH pri NATO-u ministar Krstičević je istaknuo važnost zastupanja hrvatskih nacionalnih interesa na svim razinama unutar Saveza, prepoznavanje prioriteta važnih za obranu i sigurnost Republike Hrvatske kao i neophodnu što bolju međuresornu suradnju u ovim novim sigurnosnim okolnostima u svijetu.

Ministar obrane je i obišao nove radne prostore SPRH pri NATO-u kao i novu zgradu NATO saveza u kojoj se 7. i 8. lipnja 2018., po prvi put i održava sastanak ministara obrane NATO-a.



Priopćenja