Hrvatska vojska i Crveni križ podijelili grah beskućnicima

Povodom 16. obljetnice ZZP-a hrvatski vojnici i Crveni križ podijelili grah beskućnicima, a organiziran je i prigodni program u centru Zagreba

Pripadnici Zapovjedništva za potporu u subotu, 5. svibnja 2018. godine nizom aktivnosti u gradu Zagrebu obilježili su 16. obljetnicu osnutka povodom koje su podijelili 160 porcija graha beskućnicima u Franjevačkoj pučkoj kuhinji na Opatovini.

Tom prigodom, donirano je i 200 porcija graha beskućnicama u ustanovi "Dobri dom" u Kosnici-Mićevcu gdje su pripadnici Hrvatske vojske grah dijelili s djelatnicima Crvenog križa.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul u ovoj je prigodi naglasio kako Hrvatska vojska uvijek i u svakom trenutku mora biti spremna pomoći stanovništvu. "Lijepo je danas vidjeti naše vojnike među svojim narodom i uvjeriti se kako uspješnu surađuju i s pripadnicima Crvenog križa i sada i onda kada je ljudima potrebna naša pomoć i podrška", poručio je general Fuzul.

Obilježavanje 16. obljetnice Zapovjedništva za potporu i 140 godina djelovanja Hrvatskog crvenog križa nastavljeno je u parku Zrinjevac aktivnostima koje promiču zdrav način života: mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, indeksa tjelesne mase koje su provodili timovi Vojno zdravstvenog središta te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo uz kineziologe koji su građane educirali o važnosti očuvanja i njegovanja zdravnog načina života i tjelesnih aktivnosti.

Obilježavanju obljetnice Zapovjedništva za potporu nazočili su izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević, predsjednik Hrvatskog crvenog križa Josip Jelić uz brojne druge uzvanike i građane.

"Čuvate nas cijelo vrijeme, došli ste među nas i savjetujete nas kako brinuti o zdravlju. To je naša vojska", komentirali su okupljeni građani kojima je tim povodom Orkestar Hrvatske ratne mornarice i Klasa Sv. Juraj poklonila koncert, s obzirom na to da je poznato kako je vojna glazba u ratu bila nositelj pozitivnog učinka na borbeni moral vojnika, a sada u miru je jedan od najčvršćih mostova koji povezuju Hrvatsku vojsku s društvom.

Također, u sklopu obilježavanja 16. obljetnice ZzP-a, Hodni sastav Orkestra Oružanih snaga RH izveo je koreografski nastup na Trgu bana Josipa Jelačića.



Priopćenja