Nagrada Zadarske županije uručena 93. zrakoplovnoj bazi HRZ-a

Možete i dalje računati na punu spremnost postrojbe u gašenju požara i kroz akcije traganja i spašavanje stanovništva, poručuje pukovnik Pleša

Godišnja nagrade za iznimna postignuća u području zaštite, spašavanja i humanitarnog rada Zadarske županije uručena je u petak, 20. travnja 2018. godine 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Priznanje su na svečanoj sjednici skupštine Zadarske županije primili zapovjednik 93. zrakoplovne baze pukovnik Mario Pleša i zapovjednik Protupožarne eskadrile bojnik Tomislav Vacenovski, a uručio je župan Zadarske županije Božidar Longin.

Svečanoj sjednici nazočili su i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Božidar Klameta, izaslanica predsjednika Vlade Martina Dalić te izaslanik Potpredsjednika Vlade i ministra obrane general-bojnik Mladen Fuzul.

Tom prigodom pukovnik Pleša izrazio je zahvalnost Zadarskoj županiji što je prepoznala doprinos postrojbe u obrani RH i Zadarske županije u gašenju požara, ali i humanitarnim akcijama potrage i spašavanja, ponajprije u Nacionalnom parku Paklenica te Velebitu.

"Velika je čast primiti ovo Javno priznanje i biti među laureatima koji su ostavili trag svoga djelovanja u Zadarskoj županiji. Žitelji Zadarske županije i RH mogu i dalje računati na punu spremnost postrojbe u području gašenja požara iz zraka i angažmana kroz potražne akcije i spašavanje domaćeg stanovništva i gostiju Zadarske županije", istaknuo je pukovnik Pleša.

U sklopu programa obilježavanja Dana Zadarske županije izaslanstvo 93. zb položilo je vijenac ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar odavši počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.



Priopćenja