Pripadnici 1. HRVCON-a u Poljskoj darivali krv

Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj sudjelovali u akciji dragovoljnog darivanja krvi

Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj, sudjelovali su ovog tjedna u akciji dragovoljnog darivanja krvi organiziranoj na vojnom poligonu Bemowo Piskie Training Area.

Iako je bilo znatno više zainteresiranih pripadnika za tu humanu akciju, zbog zdravstveno propisanog vremenskog ograničenja za ponovno darivanje, krv je darivala nekolicina pripadnika kontingenta. Pored hrvatskih vojnika u akciji su sudjelovali i vojnici iz drugih zemalja sastavnica borbene skupine pokazujući tako zajedništvo borbene skupine ne samo u vojnim zadaćama, nego i u humanosti.

Tijekom akcije, posebno se istaknuo narednik Ivan Ljevaković kojem je ovo 37. put kako dragovoljno daje krv. Narednik Ljevaković je tom prilikom rekao kako se ovakvim akcijama uvijek rado odazove jer ga veseli spoznaja da na taj, zapravo jednostavan način, i on pomaže u spašavanju ljudskih života.



Priopćenja