General Jurković obišao vojnike u Plaškom i Saborskom

"Uvjerio sam se kako su hrvatski vojnici spremni izvršiti sve zadaće koje se pred njima postavljaju", poručuje Jurković



Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković obišao je danas, 27. veljače 2018. godine, pripadnike Oružanih snaga RH angažirane na poslovima otklanjanja snježnog nevremena na području Plaškog i Saborskog.

General Jurković je naglasio kako je imao priliku posvjedočiti složenosti aktivnosti koje obavljaju hrvatski vojnici na terenu istaknuvši: "Uvjerio sam se kako su hrvatski vojnici spremni odgovoriti svim izazovima i izvršiti sve zadaće koje se pred njima postavljaju, a jedan od primjera je pomoć civilnim institucijama te ugroženim i bolesnim ljudima".

Tijekom današnjeg dana, 27. veljače 2018., pripadnici Oružanih snaga RH bili su angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na području Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbini.

Na području Delnica bilo je angažirano 39 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s četiri radna stroja i dva vozila, u Gračacu devet pripadnika s tri stroja i tri samoistovarivača, u Donjem i Gornjem Lapcu pet pripadnika s dva radna stroja, na području Plaškog i Saborskog također dva pripadnika s jednim radnim strojem, a u Udbini jedan pripadnik OS RH s jednim radnim strojem.

Podsjetimo, pripadnici hrvatske vojske bili su također angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena i u Vukovaru i Našicama gdje je bilo angažirano 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.



Priopćenja