Čestitka ministra Krstičevića na osvojenim medaljama

Pričuvnici OSRH, Petar Gorša, Barbara Matić, Dominik Etlinger i Ivan Horvat osvajači medalja na međunarodnim natjecanjima

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je u ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine, čestitku vrhunskim sportašima, pripadnicima pričuvnog sastava Oružanih snaga RH, na osvojenim medaljama.

Na Europskom prvenstvu u streljaštvu održanom u Gyoru u Mađarskoj, hrvatska ekipa predvođena Petrom Goršom, osvojila je srebrnu medalju, ujedno prvu seniorsku ekipnu medalju u disciplini zračna puška (muški) od osnutka Republike Hrvatske, a Petar Gorša je i u pojedinačnom natjecanju osvojio brončanu medalju za Hrvatsku.

Judašica Barbara Matić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 70 kilograma na Grand Slamu u Düsseldorfu u Njemačkoj.

Na Međunarodnom UWW turniru „Thor Masters“ u hrvanju grčko rimskim stilom za seniore, održanom u Nykobingu u Danskoj, Dominik Etlinger osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 77 kilograma.

Atletičar Ivan Horvat osvojio je zlatnu medalju u skoku s motkom na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke održanom u novootvorenoj kružnoj atletskoj dvorani u Zagrebu.

"Draga Barbara, dragi Petre, Ivane, Dominik,
iznimno mi je drago što vam mogu čestitati na osvojenim medaljama u ime Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te izraziti ponos da ste dio pričuvnog sastava Hrvatske vojske čime se potvrđuje povezanost pobjedničke hrvatske vojske i hrvatskog sporta. Od srca čestitam vama i vašim timovima i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu“, poručio je ministar Krstičević.



Priopćenja