Pukovnik Davor Turković finalist za Komunikatora 2018. godine

Pukovnik Turković prograšen je jednim od finalista izbora za Komunikatora godine, nagrade Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane pukovnik Davor Turković prograšen je u subotu, 20. siječnja 2018. jednim od finalista izbora za Komunikatora 2018. godine, nagrade Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Riječ je o nagradi koja se u sklopu svečanosti Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje onome tko se profesionalno ne bavi komunikacijom, ali se istaknuo izvrsnošću komunikacije. Pukovnik Turković za ovu nagradu nominiran je od strane Hrvatske udruge za odnose s javnošću, zbog komunikaciju tijekom prošlogodišnjih požara u Dalmaciji kada je bio zapovjednik Protupožarne eskadrile. Predsjednik žirija 11. Grand Prixa, Krešimir Macan rekao je kako se pukovnik Turković pokazao kao odličan komunikator tijekom izuzetno teških situacija. "Upravo krize ističu one koji vrsno barataju svim pravilima dobre komunikacije. Turković je javnosti uvijek jasno i odmjereno iznosio točne informacije te ih bio spreman stručno obrazložiti. Iako izuzetno aktivan u najgoroj protupožarnoj sezoni u posljednjih nekoliko desetljeća u Hrvatskoj, vodio je uspješnu komunikaciju prema njezinim najvažnijim dionicima – djelatnicima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, drugim službama uključenima u gašenje požara, medijima te općoj javnosti – građanima i turistima", rekao je Macan.

Pukovnik Turković rekao je kako mu je koristilo što je većina vojnih pilota osposobljavana za nastavnike letenja. „Moramo znati prenijeti svoje misli kako bi druga strana nedvosmisleno primila informaciju nužnu za razvoj vještine. Tijekom petnaest godina koliko sam bio pripadnik Protupožarne eskadrile, zbog velikog sam interesa javnosti medijima davao dvadesetak intervjua godišnje. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji svoje sam medijske nastupe mogao raščlanjivati“, rekao je, te istaknuo kako u javnoj komunikaciji najvažnija vjerodostojnost. "Sve što se kaže, ostaje negdje zapisano, a ako nije provjerljivo, gubi se vjerodostojnost. Kad se izgubi vjerodostojnost, komunikacijske vam vještine više nisu važne" naglasio je pukovnik Turković.

Tijekom idućeg tjedna dana bit će objavljena još dva finalista za Komunikatora godine, nakon čega će žiri birati pobjednika.

Priopćenja