Blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OSRH

Neka svi djelatnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga shvate svoj posao kao časno služenje svojoj Domovini, poručuje mons. Bogdan

Tradicionalni obred Božjeg blagoslova u prostoru Ministarstva obrane Republike Hrvatske održao se u ponedjeljak, 8. siječnja 2018. godine, a predvodio ga je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan.

Blagoslovu Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera Oružanih snaga RH prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državni tajnici i pomoćnici ministra obrane te drugi djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH.

Uz blagoslovnu molitvu, monsinjor Bogdan podsjetio je kako je rođenje Isusa Krista uvelike promijenilo tijek povijesnih događanja i razvoja čovječanstva.
"Dok Crkva slavi Boga u svemu, napose joj je stalo do toga da se slava Božja očituje prema ljudima, a s tim blagoslovima Crkva slavi Gospodina i za ljude zaziva Njegovu milost. Bog je stvorio sva dobra radi čovjeka, a čovjek za život zato treba zazivati Božju mudrost i blagoslov, treba Boga tražiti, ljubiti i jedino Njemu služiti", poruka je monsinjora Bogdana.

Svim pripadnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH ovom prigodom zaželio je sreću i blagostanje u novoj godini. Također, monsinjor Bogdan prisjetio se i svih hrvatskih branitelja koji su dali živote za slobodu Hrvatske, kao i preminulih djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te je blagoslov zaključio riječima: "Zahvalimo Gospodinu na našoj Domovini, neka svi djelatnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga shvate svoj posao kao časno služenje svojoj zemlji i neka ih u tome prati Božja ljubav i blagoslov".

Priopćenja