MORH sudjeluje na prvom Muzza vikendu – vikendu znanosti “Open Mind” u Osijeku

Zainteresiranim posjetiteljima bit će prezentirana aplikacija proširene stvarnosti pomoću 3D modela haubice, helikoptera Black Hawk i aviona Rafale

Ministarstvo obrane RH sudjeluje 17. i 18. svibnja 2024. na prvom Muzza vikendu-vikendu znanosti “Open Mind” u Osijeku.

Zainteresirani posjetitelji imat će priliku saznati više informacija o vojnim sveučilišnim studijskim programima – Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo, Aeronautika smjer vojni pilot i Aeronautika smjer vojna kontrola zračnog prometa, o mogućnostima stipendiranja, te kako postati hrvatski vojnik.

Također, posjetiteljima bit će prezentirana aplikacija proširene stvarnosti – aplikacija za edukaciju pomoću 3D modela i to 3D model haubice, model helikoptera Black Hawk i aviona Rafale. Također, posjetitelji će moći isprobati VR (virtual reality) naočale koje simuliraju letenje u avionima i helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Na izložbenom prostoru Ministarstva obrane RH sudjeluju djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, kadeti, vojni piloti i pripadnici Hrvatske kopnene vojske koji će o svemu informirati zainteresirane posjetitelje.

Program Muzza vikenda znanosti u Osijeku obuhvaća 16 tema koje obrađuju razna područja, od prometa, robotike i umjetne inteligencije, građevinarstva, kibernetičke sigurnosti i forenzike, svemira, znanosti o čovjeku, agroekosustava i očuvanja bioraznolikosti, zoologije, hrane, glazbe i drugog s ciljem da zainteresira djecu za znanost.

Muzza vikend se održava u kampusu ispred Fakulteta agrobiotičkih znanosti u Osijeku, a ulaz je slobodan.

MORH sudjeluje na prvom Muzza vikendu – vikendu znanosti “Open Mind” u Osijeku | Foto: MORH

Objava MORH sudjeluje na prvom Muzza vikendu – vikendu znanosti “Open Mind” u Osijeku pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja