U Karlovcu održano 6. prvenstvo HKoV-a u streljaštvu

Natjecanje u muškoj konkurenciji održalo se u gađanju iz puške VHS-D 5,56x45 mm i pištolja 9x19 mm HS-2000/HS-9, a u ženskoj konkurenciji u disciplinama gađanja pištoljem 9x19 mm HS-2000/HS-9

Svečanim postrojavanjem svih sudionika te dodjelom medalja i pehara najuspješnijim pojedincima i ekipama danas 16. svibnja 2024. u vojarni “110. brigade Hrvatske vojske” u Karlovcu završeno je 6. prvenstvo Hrvatske kopnene vojske u streljaštvu.

Prvenstvo je održano u organizaciji Inženjerijske pukovnije od 13. do 16. svibnja 2024. u Karlovcu, a sudjelovale su natjecateljice i natjecatelji iz sedam postrojbi Hrvatske kopnene vojske.

Medalje i pehare pobjednicima uručio je izaslanik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske zapovjednik Inženjerijske pukovnije pukovnik Miroslav Car.

Natjecanje u muškoj konkurenciji održalo se u gađanju iz puške VHS-D 5,56×45 mm i pištolja 9×19 mm HS-2000/HS-9 po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport (CISM) te Međunarodne federacije za streljačke sportove (ISSF).

Natjecanje u ženskoj konkurenciji odvijalo se u disciplinama gađanja pištoljem 9×19 mm HS-2000/HS-9, također po pravilima obje međunarodne sportske organizacije.

Voditelj natjecanja bio je satnik Renato Mendeš iz Operativnog odsjeka Zapovjedništva Inženjerijske pukovnije, a koordinator aktivnosti tijekom pripreme i provedbe prvenstva bio je prvi dočasnik Inženjerijske pukovnije časnički namjesnik Vlado Mlinarić. Suđenje na natjecanju profesionalno su odradili certificirani suci iz postrojbi Hrvatske kopnene vojske.

Pojedinačno od muškaraca istaknuli su se narednik Perica Obrovac pripadnik Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a kao pobjednik u dvije kategorije – najbolji pojedinac u disciplini 200 m puška 3×10 hitaca ISSF i najbolji pojedinac u disciplini puška 200 m puška 3×10 hitaca CISM MRF te razvodnik Ivan Varga, pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a, također pobjednik u dvije kategorije – najbolji pojedinac u gađanju pištoljem ISSF i najbolji pojedinac u disciplini 25 m pištolj 15+15 hitaca CISM MRF.

Od žena, pojedinačno istaknule su se bojnica Tihana Klinsić Ogrizović pripadnica Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, najbolja u disciplini 25 m pištolj 30 hitaca ISSF precizno, a u disciplini 25 m pištolj 15+15 hitaca CISM MRF pobjednica je bila poručnica Laura Jovanović iz Gmbr.

Ekipno, istaknula se ekipa Gardijske mehanizirane brigade kao najbolja u disciplini 200 m puška 3×10 hitaca ISSF i ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, najbolji u gađanju puškom 200 m, 3×10 hitaca CISM MRF.

Pripadnici Bojne NBKO bili su najbolja ekipa u disciplini 25 m pištolj 30 hitaca ISSF precizno a ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade najbolja u 25 m pištolj 15+15 hitaca CISM MRF.

U ženskoj konkurenciji najbolja u obje discipline bila je ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, 25 m pištolj 30 hitaca ISSF precizno i 25 m pištolj 15+15 hitaca CISM MRF.

Prije podjele pehara ukupnim pobjednicima, pukovnik Car obratio se nazočnima prigodnim riječima te uručio svim ekipama zahvalnice za sudjelovanje u ovome prvenstvu.

Na kraju, ukupno su se najboljima na 6. prvenstvu HKoV-a u streljaštvu pokazali pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, koji su osvojili pehar za najbolju ekipu 6. prvenstva Hrvatske kopnene vojske u streljaštvu, pehar za drugo mjesto osvojili su pripadnici Gardijske mehanizirane brigade i za treće mjesto pripadnici Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske.

Objava U Karlovcu održano 6. prvenstvo HKoV-a u streljaštvu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja