Vlada donijela Odluku o davanju suglasnosti MORH-u za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90

Nabava raketnih sustava zadovoljava potrebe HV-a za opremanjem postrojbi jednokratnim protuoklopnim raketnim sustavima te je dugoročno sigurnosno i obrambeno važno sredstvo za RH, poručuje Banožić

Vlada Republike Hrvatske je na 251. sjednici održanoj u četvrtak 21. rujna 2023. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90.

Riječ je nabavi jednokratnih protuoklopnih prijenosnih raketnih sustava RGW 90 kratkog dometa čime će se zadovoljiti zahtjevi za opremanjem lakih pješačkih postrojbi, postrojbi iskrcajnog pješaštva i specijalnih postrojbi.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako su Vlada i Ministarstvo obrane odlučni u daljnjem unaprjeđenju i modernizaciji sposobnosti Hrvatske vojske jer je to izravan ulog u sigurnost i potpora implementaciji NATO ciljeva sposobnosti.

“Navedeni raketni sustav u potpunosti zadovoljava potrebe Hrvatske vojske u pogledu zahtjeva za opremanjem postrojbi prijenosnim jednokratnim protuoklopnim raketnim sustavima te je dugoročno sigurnosno i obrambeno sredstvo važno za Republiku Hrvatsku”, rekao je ministar.

Dodao je kako ukupna vrijednost nabave ovoga raketnog sustava, uključujući PDV, iznosi 3.878.697,50 eura, za što su sredstva planirana u državnom proračunu na razdjelu Ministarstva obrane za 2023. i 2024. godinu.

Ovom Odlukom Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90 u iznosu od 2.637.514,30 eura.

Vlada donijela Odluku o davanju suglasnosti MORH-u za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90 | Foto: MORH/ F. Klen

Objava Vlada donijela Odluku o davanju suglasnosti MORH-u za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90 pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja